O NAMA

ATELJE

U Modnom Ateljeu Milene Djurdjić se ne pravi moda, već se promišlja na veoma kompleksan način. Moda je za nas medijator svih utisaka i znanja, fascinacija i spoznaja. Pronalazimo je u umjetnosti, arhitekturi, filmu, istoriji, muzici, prirodi… Naš modni izraz je poseban, jedinstvenog dizajna sa ciljem da stvori eksluzivan i prepoznatljiv modni brend. Prepoznatljivi smo po romantičnim, ženstvenim i nježnim kreacijama koje su prije svega udobne, atraktivne i funkcionalne a sa druge strane imaju originalan pristup modi. Objedinili smo italijansku eleganciju i britanski stil koji je odredjen, sveden a opet buntovnički. Jedan od zaštitnih znakova našeg brenda su multifunkcionalne haljine koje se mogu transformisati i nositi na više načina u različitim prilikama – od jednostavnih dnevnih varijanti do onih svečanijih. Cijeneći mušku modu, a koja je nedovoljno zastupljena kako na pistama domaćih dizajnera tako i u regionu, svoj rad smo proširili i na kolekciju za muškarce.

BIOGRAFIJA

“Smatram da modni dizajn, kao vid primjenjene umjetnosti, mora imati aktivan, odgovoran odnos prema okolini i društvu, da na svoj način izrazi kritiku određenih, značajnih pojava, kako bi izazvali određenu reakciju, podstakli na razmišljanje i akciju, te time dali skroman doprinos u mijenjanju našeg odnosa prema stvarnosti i svijetu”

Milena Đurđić diplomirana je modna dizajnerka Fakulteta za dizajn, odsjek modni dizajn u Beogradu, a studije je pohađala i na Accademia di costume e di moda, u Rimu. Prvu samostalnu reviju i kolekciju u Crnoj Gori održala je 2011. godine a do danas je kreirala ukupno 12 modnih kolekcija sa učešćem na preko 20 modnih revija kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Dobitnica je brojnih nagrada, od kojih joj je među najdražima Nacionalna nagrada za dorpinos modnoj sceni, koju dodjeljuje Montenegro Fashion Week. Uspješna je i kostimografkinja sa učešćem na brojnim filmski, serijskim i pozorišnim projektima a takođe je bila glavna kostimografkinja zadužena za izgled crnogorskog predstavnika na Euroviziji 2018. godine.